Mesajul directorului

Bine ati venit pe...continuare

 

 

 

 Parteneri

 

 

 

 

 

 

 

CONFERINTE SI CURSURI

 

Echipa EXPLORE 100 incearca de la an la an sa se perfectioneze.

 

Invatam de la copii, invatam experimentand zilnic, invatam citind si documentandu-ne, discutand si impartasind idei, participand la cursuri legate de abordarea Reggio cat si la conferinte din domneiul  educatie si al psihologiei copilului.

 

Un curs minunat ce merita mentionat este cel la care a participat intreaga echipa a gradinitei si scolii noastre, un curs sustinut de Caroline Wolfe, trainer in educatie dar si pedagog ce studiaza si lucreaza in abordarea Reggio de 25 de ani.


 

In urma cu un an am participat la conferintele sustinute de Aletha Solter in Romania, psiholog specializat în psihologia dezvoltării. Este recunoscută internaţional ca expert în ceea ce priveşte ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. („Disciplina fara pedepse si recomense” si „Lacrimi, Frici si Crize de Furie”).

 

Tot in 2013 am avut marea bucurie de a veni cu echipa EXPLORE la conferintele sustinute de Dr. Michael Thomson, expert mondial în psihologia vieţii socio – emoţionale a copiilor de la cele mai fragede vârste şi pâna după adolescenţă (popularitate, prietenie, cruzime socială, succes academic). A fost de altfel si prima conferinţă naţională din Romania care a avut în prim plan viaţa socială a copiilor (fetiţe şi băieţi), prieteniile, popularitatea şi fenomenul de agresivitate. O conferinta  uluitoare care a abordat si rolul tăticilor în viaţa emoţională a copiilor.


 

Am incheiat anul trecut participand cu mult entuziasm la conferinta lui Alfie Kohn, unul dintre cei mai mari critici ai educatiei traditionale, considerat "poate cel mai vehement critic al ideilor fixe din educatie cu privire la note si teste standardizate." Criticile pe care el le aduce competitiei si recompenselor au dus la o schimbare de perspectiva în rândul dascalilor, parintilor si managerilor din Statele Unite si din multe alte tari.


 

Colaborarea noastra cu Otilia Mantelers (mamica a trei copii inscrisi in gradinita si scoala noastra), psiholog si trainer de playful parenting, ne ajuta in multe ocazii sa ne raspundem la intrebari legate de trairile copiilor.


 

In aprilie 2014 am raspuns invitatiei Nicoletei Capraru, psiholog, de a povesti parintilor prezenti la aniversarea Asociatiei "Eu parinte ghemotoc" despre abordarea Reggio Emilia dar si despre principiile Scolii EXPLORE 100.


 

Vara lui 2014 ne-a adus si bucuria de a participa la conferintele lui Larry Cohen, psiholog american specializat in terapia copiilor prin joc si autorul cartii "Retete de jocuri".
 

Stim ca nu facem lucrurile perfect, stim ca mai gresim in munca noastra de zi de zi, dar din dragoste si respect pentru copii, ne straduim sa raspundem nevoilor lor, sa-i intelegem, sa-i ajutam sa descopere lumea cu toate minunile ei. Incercam sa le cultivam dragostea si pasiunea de a invata.