Mesajul directorului

Bine ati venit pe...continuare

 

 

 

 Parteneri

 

 

 

 

 

 

Oferta

 

Autorizati pentru invatamantul primar in vara lui 2013, EXPLORE 100 porneste la un drum al schimbarii in educatie cu o scoala ce se vrea ALTFEL si cu o echipa tanara de profesionisti.

 

 

Scoala noatra este amplasata in apropierea palatului din Mogosoaia, intr-o vila generoasa si cu o curte frumoasa, impartita in doua zone distincte: una, in fata scolii, ce curpinde un loc de joaca cu topogan si perete de escaladat si cealalta, in spate, cu iarba, busteni, balansoar si o mica  tiroliana. 

Clasele au geamuri mari si sunt inundate de lumina naturala. Aceasta se modifica mereu in functie de necesitatile copiilor si de ceea ce-si doresc si le starneste interesul. Spatiile sunt intime si calde si invita la relaxare si gazduiesc, in acelasi timp, explorarea. Materialele sunt toate la nivelul copiilor, bine organizate in cosuri sau cutii transparente asa incat sa se poate oricand vedea si folosi.


 

Oferta educationala a scolii cuprinde activitati structurate pe ariile curriculare traditionale, optionale si extracurriculare, proiecte si actiuni complementare, derulate in parteneriat cu parintii si cu diversi alti sustinatori ai demersului nostru.

 

Curriculum la decizia scolii (CDS) Explore100 este stucturat pe curriculum oficial si imbogatit cu activitati Reggio. “Morning Circle”, “Explore Time” sunt doar cateva repere in abordarea diferita a curriculumului traditional.


 

Folosirea provocarilor si a momentului “explore time”, toate optionalele complementare ce au fost introduce in pachetul scolii, vin in sprijinul celor trei indemanari de viata pe care dorim sa le insuseasca copiii: gandirea critica si intelegerea conexiunilor (sprijinita prin mind lab), empatia si intelegerea perspectivei celuilalt (inteleasa si mai bine prin optionalul de teatru).

 

Si pentru ca recunostem importanta stimularii creativitatii la copii, inca de la cele mai fragede varste, punem zilnic la dispozitia lor materiale variate si de buna calitate care-i ajuta sa indrageasca arta, cu toate formele ei: pictura, modelajul, colajele si nu numai.

 

Iar cand vorbim despre creativitate, nu ne referim doar la arta ci toate limbajele copiilor, la cele 100 de limbaje si la exprimarea lor libera, neingradita si originala. Toti copiii merita sa aibe oportunitatea de a fi sprijiniti in calatoria vietii lor pentru a-si putea atinge potentialul maxim.


 

"Creativity now is as important in education as literacy, and we should treat it with the same status.” —  Sir Ken Robinson

"If you’re not prepared to be wrong, you’ll never come up with anything original.” — Sir Ken Robinson