Mesajul directorului

Bine ati venit pe...continuare

 

 

 

 Parteneri

 

 

 

 

 

 

 

„It is really about how early exposure to arts fosters thinking outside the box and creativity later in life”

 

In pachetul de baza al scolii, EXPLORE 100 a introdus , alaturi de engleza, mind lab, actorie, quilling si optionalul de arta.

 

Vedeam arta cu toate formele ei ca un limbaj al copiilor prin care acestia pot comunica idei, imagini, sentimente, concepte si povesti.


 

In partea de studio (atelier) se gasesc o serie de materiale de arta: tempera, acrilice, pensule, lut, hartii de toate felurile, grosimile, culorile si texturile, materiale pentru colaje, etc.

 

Atunci cand am organizat studioul de arta si clasa ne-am gandit la copii, ne-am pus in pielea copiilor si ne-am gandit ce le-ar placea sa aibe si sa foloseasca. Copiii trebuie sa se simta in clasa ca acasa, un loc relaxant si intim, cald si familiar.


 

Pe langa faptul ca scolarii au acces oricand la materialele din studio, cat si la materialele naturale si reciclabile pe care le folosesc mereu in explorari, in provocari si povesti, exista si un curs special construit de arte vizuale, sustinut de profesor Bogdana Pascal, video artist. Aveti mai jos o prezentare a cursului.

 

Inițiere în studiul artelor vizuale și mix-media

 

Bazat pe documentația unor metode de predare, dar și în baza experienței proprii, cursul este creat să stimuleze inteligența copiilor, oferindu-le libertatea să-și exprime imaginația și sentimentele prin intermediul artelor plastice.

 

Folosim materiale ca pasteluri de ulei, acuarele, acrilice şi introducem diferite moduri de a utiliza instrumentele de bază în artă cum ar fi pensula, foarfeca şi metoda de lipire cu adeziv pe bază de apă. Prin diferite teme (portrete, peisaje, jocuri cu pete de culoare), copiii explorează diferite posibilităţi prin utilizarea acestor materiale în activităţi repetitive. În timp ce copiii descoperă moduri distractive de a învăţa, ei își vor exprima mai bine creativitatea în artă şi își vor îmbunătăţi concentrarea.

 

Cursanții sunt introduși în diverse tehnici, cum ar fi: creion, acuarela, ulei, acrilice şi tehnici foto-video. Cursul se concentrează pe capacităţile fiecărui copil, precum şi în construirea unei atitudini individuale vis-a-vis de deprinderile lor artistice și descoperirea unor vocații. Este acordată mai multă atenție observaţiei și încurajării elevilor de a-și exprima sentimentele și cunoștințele artistice prin intermediul conceptelor 2D-3D. Sunt introduse si alte media cum ar fi fotografia si imaginea video, materiale plastice, lemn.

 

Acest curs interactiv  își propune să dezvolte abilitatea copiilor de "a vedea" și capacitatea de a se exprima prin culoare,  desen sau colaj. Oferindu-le copiilor noțiuni de bază în studiul reprezentării imaginilor și materializării ideilor sau sentimentelor pe hartie, cunoștințe de istoria artei cat și prin analogii cu alte arte, acest curs va contribui la valorificarea talentului lor nativ, le va facilita manifestarea personalității artistice (poate descoperirea unor vocații) și le va deschide noi portițe spre înțelegerea mediului înconjurător și a vieții prin intermediul artelor plastice.

 

În plus, atunci cand cuvintele nu sunt suficiente, arta îi ajută pe copii să comunice cu ușurință și astfel să fie mai ușor înțeleși de către adulți.