Mesajul directorului

Bine ati venit pe...continuare

 

 

 

 Parteneri

 

 

 

 

 

 

Muzica si miscarea

 

Expunerea timpurie a copilului la muzica nu va ajuta copilul doar sa aprecieze muzica, dar sunt studii care arata ca acest lucru poate duce chiar la cresterea activitatii cerebrale si dezvoltarea cailor neuronale.

 

Este foarte important sa apropiem copilul de muzica inaintea varstei de 7 ani.  Acest lucru ajuta si la dezvoltarea vorbirii. Muzica joaca un rol esential in dezvoltarea copiilor, dincolo de relaxare si bunadispozitie. Studierea unui instrument musical, lectiile de canto si actorie ajuta la imbunatatirea memoriei verbale, la deprinderea notiunilor matematice si chiar la sporirea procesului de invatatre.  Copiii invata mai usor matematica, una dintre cele mai grele materii scolare, cu ajutorul muzicii. In urma unor teste, specialistii au descoperit ca micutii care au fost implicati in ativitati muzicale, sau pur si simplu ascultau mult muzica, au avut rezultate mai bune la scoala decat cei care nu au avut de-a face cu muzica. Si bineinteles, conteaza foarte mult si calitatea muzicii.

 

Oamenii de specialitate sustin faptul ca toate conexiunile neuronale sunt activate la copii, fie ca ei canta la un instrument sau doar asculta muzica. Acest lucru duce la imbunatatirea modului in care copilul absoarbe si proceseaza informatiile.

 

In plus, muzica dezvolta abilitati sociale, ii face pe copii mai prietenosi, mai deschisi in a lega prietenii si a relationa. Muzica are chiar darul de a-i invata pe micuti sa se automotiveze, fiind vorba de fapt de o multumire de sine, o multumire interioara.

 

La EXPLORE 100 muzica este prezenta permanent: muzica clasica in clase in momentele de relaxare sau chiar si in cele de explorare si joc, lectii de canto si pian si muzica in cadrul orelor.

 

MISCAREA

Miscarea sub orice forma este o hrana pentru organism. Fie ca vorbim despre dans sau despre un sport anume, vorbim despre limbaje ale copilului. Asa cum un copil poate comunica mai bine prin pictura, un alt copil o va face prin dans sau muzica. Incurajam toate limbajele copilului si punem un mare accent pe sport si miscare.

 

 

La EXPLORE 100 copiii se bucura de sport, de dans, balet, karate si inot.

 

>