Mesajul directorului

Bine ati venit pe...continuare

 

 

 

 Parteneri

 

 

 

 

 

 

 

Natura

 

In acest caz, ne dorim ca ei sa dezvolte o intelegere a ideii mari pe care o reprezinta - interdependenta cu natura. Ne dorim ca ei sa inteleaga rolul si potentialul pe care il au fiintele umane in aceasta relatie. Vrem ca ei sa-si extinda intelegerea asupra comunitatii care sa includa toate fiintele vii si sa inceapa sa realizeze complexitatea acestei conectari cu lumea naturala.


 

Hranim dragostea copiilor pentru natura, si facem acest lucru inca din anii de gradinita. Incercam sa-i scoatem cat putem afara, in curtea scolii sau in parc deoarece activitatile in aer liber ofera atat aer curat cat si exercitiu si sunt foarte importante pentru a mentine conditia fizica si cea mentala a copiilor.

 

Aducem, in acelasi timp, natura in clase pentru a o studia, ca sursa de inspiratie si explorare.


 

In clasa exista astfel un loc special amenajat pentru materiale naturale, sortate de copii in urma plimbarilor in parc. Acestea au fost studiate, pisate (uneori) si pregatite pentru colaje si investigatii. Credem ca daca cand cei mici au o relatie respectoasa cu materialele si ustensilele pe care le folosesc, atunci vor intelege si valoarea pe care acestea o ofera. Vor invata sa respecte natura si tot ce-i inconjoara.


 

Scenarii care imita viata din salbaticie, animalele, plantele si formele de relief se regasesc in masa senzoriala, pe masa cu lumina sau in cadrul provocarilor din "explore time". Copiii adora joaca cu materiale senzoriale, le place sa atinga, sa stranga in mana, sa miroasa, sa auda sunete si sa vada culori si lumini. Copiii au nevoie sa se murdareasca pentru a explora, simti si intelege. Copiii au nevoie sa iasa in natura, sa culeaga frunze, castane, bête, flori si pietre, si au nevoie sa studieze fluturii si gazele, sa tina ramele in mana, sa salveze gargarite si sa se bucure de tot ce ofera natura. Este important ca un copil sa creasca cu dragoste pentru animale, sa nu le faca niciodata rau, sa le ocroteasca si sa le respecte.


 

Daca reusim sa creem o legatura puternica intre copil si natura, ne putem asigura ca generatiile viitoare vor creste pretuind natura. Vor deveni astfel adulti responsabili si vor fi buni pastratori ai planetei noastre.